Op deze pagina kunnen door alle leden onderwerpen gepubliceerd worden.

Cor Koolstra tuin52

Zoals je weet, werd menige tuinder dit jaar geplaagd door bovengenoemde schimmelziekte. Ook ik. Maar in mijn compostbak is zaad van een tomaten ras, dat ik vorig jaar gekweekt heb, terecht gekomen, dat ik, onwetend, met de compost over mijn tuin (52) gestrooid heb. Tot mijn verbazing kwamen er meerdere planten op van dit ras nadat de andere planten het begeven hadden. Zelfs nu komen er bloemetjes in en leveren de struiken mooi kleine tomaten af, die goed van smaak zijn. (zie bijgevoegde foto).  Resistent dus. Dat moet gedeeld worden, dacht ik. Dus bij dezen.

Hoewel het een hybride ras is, komt het zaad van planten van vorig jaar dus wel op…..

Het ras heet: Mountain Magic (F1-hybride) en heb ik aangeschaft via www.FruitLent.nl, een tuin in Nijmegen.

Het goede!

Cor Koolstra

De wijze van publiceren is door het aandragen van het item middels mail gericht aan het bestuur. Zij laten het onderwerp plaatsen indien het item interessant is voor de leden